Седем оферти за ремонт на Дома на инвалида
Седем оферти за ремонт на Дома на инвалида / DarikNews.bg, Ина Танева

Отвориха офертите на фирмите, кандидатстващи за участие в процедурата по открита обществена поръчка по проект "Дом за възрастни с физически увреждания с отделение за рехабилитация, гр. Стара Загора - I част - подмяна на дограма".

Председател на комисията по избора на оферта е началникът на отдел „Инвестиции и управление на проекти" инж. Милена Димитрова. В състава на комисията са включени директорът на Дирекция „Правни дейности" Любомир Пеев, ст. юристконсулт Соня Николова, ст. счетоводител Мария Бобева, инж. Велчо Велев, зав. адм. служба в ДВФУ Хайрабет Агоп Донесян и общинските съветници инж. Георги Георгиев, арх. Иван Иванов и Кристиян Петков.

Седем са фирмите, подали оферти за участие в процедурата - „Информат" ООД - Стара Загора, „ПСГ"АД- София, „Стройкомерс" ЕООД-София, „Загора" ЕАД, СД „Рудин, Диневи,Желев и сие, „Консорциум за инженеринг, проектиране и изграждане-ДЗЗД" -София и „Монолит"АД-Хасково.

Комисията трябва да приключи своята работа до 3 септември.

Договорът с изпълнителя трябва да бъде сключен на 13 септември, а ремонтните дейности да завършат на 5 декември. Обектът се финансира по Проект „Красива България" за 528 785 лв. Община Стара Загора участва с финансов принос от 128 812 лева.

Сумата от половин милон лева е за подмяна на дограмата по фасадата на сградата, входните врати на стаите на домуващите, вратите на санитарните помещения, довършване на оповестителната инсталация, боядисване на част от коридорите.

В средата на месец юли кметът проф.Светлин Танчев подписа споразумението с Министерството на труда и социалната политика по Проект „Красива България" за ремонт на Дома на инвалида.