Санкционираха старозагорци за вдигане на шум и нарушаване на спокойствието
Санкционираха старозагорци за вдигане на шум и нарушаване на спокойствието / DarikNews.bg, архив

Трима старозагорци са санкционирани за вдигане на шум и нарушаване на спокойствието на гражданите с Актове за административно нарушение от служители на общинско звено „Инспекторат". Двама от тях за извършване на шумни дейности, а един за пеене и музика на открито.Тримата са нарушили различни разпоредби на Наредбата за обществения ред. Чл.5. забранява извършването на дейности от стопански и битов характер, производствена дейност и занаятчийски услуги в жилищните сгради и в близост до тях, предизвикващи шум, независимо от произхода му, нарушаващ спокойствието на живущите в часовете:
- в работни дни - от 14.00 до 16.00 часа и от 22.00 до 07.00 часа;
- в почивни и празнични дни - от 13.00 до 16.30 часа и от 23.00 до 08.00 часа
Чл. 6. ал.1 от Наредбата за обществения ред „Забранява викането, пеенето и шумният говор, както и използването на музикални инструменти, озвучителни системи и други електронни устройства на открито, смущаващи обществения ред и спокойствието на обитателите на околните жилищни сгради за времето на цялото денонощие".

За изминалата седмица служителите на общинското звено „Инспекторат" са съставили 25 констативни протокола и 15 Акта за установяване на административно нарушение.

Гражданин е бил сакциониран с акт за поставяне на три рекламни табели в тревната площ на парк, забити на дърво, което е в нарушение на Наредбата за рекламната и информационна дейност.

По Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на Община Стара Загора са санкционирани 6 нарушители. Четири от нарушенията са за разходка на домашни животни-компаньони без административен паспорт, едно за хранене на безстопанствени котки и едно за отглеждане на пчелни семейства на по-малко от 100 м от републиканската пътна мрежа.

На политическите партии, които в тридневен срок от приключване на изборите не са отстранили афиши и агитационни материали, както изисква изборният кодекс и Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора, са връчени предупредителни протоколи. Някои от тях са премахнали предизборните афиши. При непредприемане на мерки по премахване останалите ще бъдат санкционирани.

Предприети са мерки по премахването на три незаконосъобразно поставени билборда.

Инспекторите не са констатирали неизпълнени клаузи от страна на концесионера по чистотата „Нелсон чистота", при проверка за изпълнение на анекс към договора.