актове за бране на липа
актове за бране на липа / netinfo
Над 10 са съставените актове за установяване на административно нарушение на граждани, които въпреки забраната, берат липов цвят и чупят клоните на дърветата в Стара Загора.

Съставен е констативен протокол за кастрене на храсти и струпването на растителните остатъци в тревните площи около търговски обект. След повторно извършена проверка районът е бил почистен.

На горещия телефон на общината са постъпила е информация за запален огън в междублоково пространство в кв. „Зора“ и за запалени треви и храсти по стария път от Стара Загора до село Ракитница.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в пресечката на ул. „Иван Вазов“ и „Августа Траяна“, в района на Телевизионния сервиз, около бензиностанция в кв. „Три чучура – център“. Сигнали са постъпили и за разходка на домашни любимци без повод и намордник около стадион „Берое“.

След сигнализиране от граждани е отремонтирано улично осветление, както и няколко светофарни уредби, обезопасени са и шахти.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 8 до 10 юни, са подадени 150 сигнала. Граждани са информирали за около 50 неправилно паркирани МПС в града. След сигнали са включени в процедура по принудително/доброволно премахване бус и автомобил, паркирани до блок №1 на  ул. „Българско опълчение“, както и друг, паркиран до блок №50 на бул. „Св. Патриарх Евтимий“.