Тази година забрана за събиране на липов цвят няма
Тази година забрана за събиране на липов цвят няма / dariknews.bg
Десетки са сигналите за бране на липов цвят в Стара Загора. Граждани са информирали на горещия телефон и за метене и събиране от улици и тротоари. На установените нарушители са съставени Актове за установяване на административно нарушение.
 
Сигнал е постъпил и за поредните автомобилни гонки, този път по ул. „Христо Ботев” в отсечката между бул. „Руски“ и „Св. Патриарх Евтимий“, както и за силен шум от форсиране на двигател на мотор в района на бензиностанция в централната част на кв. „Три чучура“.
 
И днес продължава разчистването от паднали дървета и изпочупени клони заради неделната дъждовна буря и силния вятър.
 
Оплакване е постъпило от системно опасно каране на велосипеди от тийнейджъри на площада пред Общинска администрация, с което се застрашава здравето на малките деца. Подаден е сигнал и за неспиране на спирка от обществения транспорт по Линия 21 - село Лясково. При потвърждение за нарушение ще последват санкции за водача на автобуса.
 
Увеличават се сигналите с оплакване от граждани през почивните дни за струпване на шумни компании около жилищни сгради в тъмната част на деня и силна музика от апартаменти. Около 10 са подадените оплаквания за шум от заведения.
 
От бездомни кучета са се оплакали живущи в село Калитиново. Безпризорни животни са забелязани и около паркинга на голям магазин в източната част на града. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Подаден е сигнал за разходка на домашни любимци в двора на XIII ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Гражданин е съобщил и за стрелба по бездомно куче от тераса на блок в кв. „Зора“.
 
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 14 до 16 юни, са отчетени близо 200 сигнала.