Самоосигуряващите се лица внасят осигуровки до 25-то число
Самоосигуряващите се лица внасят осигуровки до 25-то число / Dariknews.bg, архив

Здравните и социални осигуровки на самоосигуряващите се лица трябва да бъдат внесени до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят, припомнят от Националната агенция по приходите. Те се плащат задължително по ЕГН на лицата.

123 са самоосигуряващите се лица в област Стара Загора, които са пропуснали да подадат годишна осигурителна декларации обр.6 за 2013г. в законоустановения срок. Това влияе на състоянието на данъчно осигурителната им сметка и същите ще получат писмена покана да отстранят в срок допуснатите грешки, обявиха от офиса на данъчната агенция в Стара Загора.

След получаване на съответното писмо или телефонно обаждане те трябва да се обърнат към съответния служител и да отстранят пропуските.

От НАП припомнят, че при започване или възобновяване на трудовата дейност, самоосигуряващите се лица определят вида на осигуряването си, като подават декларация в компетентния офис или дирекция на НАП в срок от 7 дни. Декларацията се подава лично, чрез упълномощено лице, или по пощата с обратна разписка.