Самарски пише на Прокуратурата
Самарски пише на Прокуратурата / netinfo

Общинския съвет в Казанлък подготвя сигнал до Прокуратурата.
Това каза пред "Дарик" председателят на местния парламент Васил Самарски.
Сигналът е сввързан с поставения в центъра на града холандски павилион – шоу рум за цветя.

Представители на българо-холандската фирма “Буксус Плант” обявиха през миналата седмица своята истина по казуса „холандски павилион”.
Пред журналисти те съобщиха и за определени искания от страна на общински съветници от предишен мандат,свързани с пари, без да посочват имената им.
Подавам сигнал в Прокуратурата, за да се изясни истината и да няма спекулации, заяви Самарски. Той съобщи също, че с тази цел е внесъл в деловодството на общината писмо до кмета Стефан Дамянов, с копия до секретаря на общината Галина Стоянова и директорът на “Устройство на територията и общинска собственост” Татяна Станева.

В писмото си председателят на Общинския съвет настоява да му бъдат предоставени заверени копия на всички договори, които община Казанлък е сключвала и има сключени към настоящия момент с “Буксус плант”АД, както и справка по месеци за платените от фирмата наеми в периода 1 април 2006-та година до края на септември на тази.

Самарски иска също и справки за всички издавани от общината разрешителни за дейността на фирмата , както и подписаните протоколи между общината и въпросната фирма по два проекта – за “Севтополис” на язовир Копринка за цялостно изпълнение на могилата Оструша.

Исканата справка от кмета Самарски мотивира с дейността си като общински съветник , както с цел защита на авторитета на общината, заради скандалните публикации в местни и национални медии, свързани с темата. Три общински съвета в Казанлък се занимават с дейността на холандската фирма и павилиона за цветя, поставен на улица “Искра”.

До момента няма и решение на Общинския съвет, свързано с отдаването на опитното поле, където на терен от близо 60 декара са засети 450 000 стръка чимшир, собственост на холандците.