С полиция в театъра на Казанлък
С полиция в театъра на Казанлък / netinfo

Заповед за инвентаризация бе връчена на главния счетоводител на Общинския театър в Казанлък в присъствието на полицейски служители. Заповедта е подписана от кмета на общината Галина Стоянова и е съобразена със разпоредби от ЗМСМА / Закона за местното самоуправление и местната администрация/.

Униформеният придружаваше зам. кмета на община Казанлък Петър Косев, членове на комисията за инвентаризацията, работещи в театъра и новоназначената чрез конкурс шефка на културната институция Диана Рамналиева.

През последните седмици срещу нея има сериозна съпротива от страна на театралната трупа. Работещите в театъра се опитаха да попречат на влизането на Рамналиева в сградата, въпреки че в деня, в който с кметска заповед започна инвентаризацията на имуществото, по-голямата част от колектива бе на турне в страната.

В Открито писмо, разпространено във Фейсбук, театралите канят спечелилата с конкурс място нова театрална директорка на диспут, заедно с досегашния титуляр на поста Атанас Чопов. От пост във Фейсбук страницата на театъра става ясно, че Рамналиева отказала да получи поканата.

Рамналиева коментира, че не е получавала писмото. По думите й куриерът, който я потърсил я уведомил, че за нея има „колетна пратка". Помолил я за пълния адрес , на който да я достави. Заявих, че не очаквам колетна пратка, отказах я, тъй като не очаквам такава, обясни Рамналева.

В Казанлък продължава подписката на театралите в подкрепа на театъра и стария директор. До момента над 3 300 граждани са поставили своя подпис.