С нови тротоари в центъра за 30 дни
С нови тротоари в центъра за 30 дни / Община Стара Загора

Рехабилитацията на тротоарите на бул. "Цар Симеон Велики" между бул. "П.Евтимий" и ул. "Х.Д.Асенов" трябва да приключи за един месец. 373 571 лева е стойността на дейностите, които се извършват от обединение "Пи Ес". Първият етап на строителните работи за цялостна рехабилитация на тротоарните настилки на централния булевард започна веднага след приемането на бюджет 2013 на общината.

За срок от 30 дни ще бъде извършен демонтаж и извозване на 8 750 кв.м. тротоарни настилки, основата ще бъде почистена и подравнена и ще бъде положен пясък с дебелина 10 см. Строителните дейности включват още коригиране на шахти, изграждане на тротоарна настилка със сиви бетонови плочи- „бехатон" с дебелина 60 мм и поставяне на бетонови бордюри.

1,5 млн. лв. са заложени в бюджета през годината за основен ремонт на централния булевард „Цар Симеон Велики" с нови тротоари и озеленяване.
Общинското ръководство предвижда мащабна рехабилитация и обновяване на улици от първостепенно значение за града.

Очаква се в скоро време да бъде одобрен проект за 10 млн. лв. по схема „Зелена и достъпна градска среда", който включва комплексно благоустрояване на улици с нова настилка, отводнителни шахти, пешеходни пътеки и тротоари, включително обновяване на зелени площи и междублокови пространства. Основният пакет с обекти за интервенция включва цялостна рехабилитация на ул. „Ген. Столетов" и ул. „Христо Ботев", заедно с градините „Доша Николова" и „Берое" и две междублокови пространства на стойност 5 249 795.78 лв.