С клаксони ще  борят дупките в Казанлък
С клаксони ще борят дупките в Казанлък / netinfo

 Всеки, които е недоволен от състоянието на уличните платна в казанлъшко и роптае срещу нерешаването на проблема от страна на Общинската управа, ще може да изрази това с пускане на клаксоните, всеки път, когато преминава край общинската сграда.

Това е едно от решенията, около които се обединиха тази вечер участниците в протестния автопоход по казанлъшките улици.  

Над 300 автомобила- таксиметрови коли, автомобили на автоинструктори,  лични МПС-та се включиха в организирания от Групата във Фейсбук „ Не на дупките в Казанлък" протест по улиците на  града.

Водачите изразиха с клаксони и плакати своето недоволство от състоянието на пътната инфраструктура, отдавна превърнала се в опасност за пешеходци и водачи на автомобили.  Протестиращите възразяват и срещу  неглижирането на проблема от страна на кмета Стефан Дамянов.Повечето от участниците в протестното шествие носеха плакати с надпис: „Дупки- убийци", „ Не на дупките „, „Писна ни!", „Ало, Общината!".

Нито един представител на Общинската управа в Казанлък не разговаря с протестиращите.

В деловодството на Общинския съвет  и Общината те внесоха протестна декларация от 7 точки, в която се настоява за  цялостна визия и спешно решаване на проблема с дупките по казанлъшките  улици.

Взето бе решение идната седмица отново да има протест. 

 1,3 милиона лева  са предвидени в тазгодишния бюджет за подобряване  на пътната инфраструктура в Казанлък и района.