С 3 километра лампички ще светне за Коледа Стара Загора
С 3 километра лампички ще светне за Коледа Стара Загора / DarikNews.bg

Три километра лампички ще огреят празнично центъра на Стара Загора за Коледа. Светещите елементи вече са монтирани и ще бъдат запалени заедно с елхата на площада на тържество в понеделник от 17,30 часа, съобщи Боян Даскалов от Община-Стара Загора.

Монтирано е и Коледното дърво пред сградата на Общината, което тази година е кедър от разсадника на общината. Висок е 14 метра. Макар и по-скромно украсена ще бъде и засадената в съседство тази година сребърна ела, която е висока близо 10 метра. Идеята е в следващи години тя да бъде основното празнично дърво, сподели още Боян Даскалов.

Светещата украса, ще бъде вече познатата от предишни години, но се очаква да бъдат монтирани и няколко нови елемента, които ще бъдат изненада за старозагорци на празника в понеделник. Тогава на площада се очаква да пристигне и Дядо Коледа.
Макар че отделените средства за лампички са минимални, от администрацията смятат, че и тази година Стара Загора може да се нареди сред първите градове в страната в класацията за най-хубаво украсен град. През 2009 година градът зае първо място за най-хубава Коледна премяна.