Румен Райков: Не знам защо ме освобождават
Румен Райков: Не знам защо ме освобождават / stzagora. net

„Знам, че е готова заповедта за моето освобождаване от принципала на дружеството - министъра на МРРБ Десислава Терзиева. Няма мотиви, не знам защо ме освобождават, та ние сме на първо място сред В и К дружествата в страната. Успяхме да се преборим и за този голям ВиК проект, който стартира преди седмица, за над 40 милиона лева."
Това заяви за Дарик управителят на В и К дружеството в Стара Загора Румен Райков, потърсен за коментар по повод разпространени информации за негова предстояща смяна.
Местен сайт написа и името на евентуалния нов шеф на В и К дружеството Радостин Миланов.

Според информирани източници, Миланов щял да получи заповедта си за назначаването на досегашния пост на Райков, в близките ден-два.

За Дарик Румен Райков каза още, че не само той, но и негови близки и приближени, с които е работил, били изненадани от предстоящата рокада. „Обаждаха ми се поне 100 човека, сред които бившият депутат д-р Евгений Желев , както и настоящият Георги Гьков", които според думите на шефа на В и К- дружеството „ не разбирали какво става".
Бъдещата рокада в дружеството, според Райков била протектирана от настоящия депутат от БСП Атанас Пъдев.

В коментар за Дарик народният представител Атанас Пъдев, който е от Павел баня, където преди години развиваше дейност със своя фирма спряганият за нов шеф на водното дружество Радостин Миланов, отказа да коментира неща, които „не са се случили", но уточни,че „ тепърва ще се случват доста промени." Пъдев уточни, че тези предстоящи промени няма да са само във В и К дружеството.