Рокери и гайди в Казанлък този уикенд
Рокери и гайди в Казанлък този уикенд / dariknews.bg

Над 2 500 търсачи на силни усещания си дават среща край Казанлък от днес до неделя, в поредния рокерски мотосъбор.
Проявата е част от тазгодишния Празник на розата. За надпреварата, различните игри и състезания, както и за традиционната мото обиколка на Казанлък пристигат рокери от цялата страна, както и техни колеги от Австрия, Полша, Германия, Италия, Гърция, Турция, Македония.
В рамките на мотосъбора ще се бъде разиграна и томбола за Голямата награда на Yamaha, съобщи Емил Лазаров, един от организаторите и член на домакина- организатор на мотосъбора казанлъшкият клуб „ Черните рози".
Освен състезания, за рокерите от близо и далеч ще забиват и различни групи: Invisible Dreams, Saints 'N' Sinners, Krossfire Bulgaria . Страстите ще се подклаждат и от забавно еротично шоу.
По традиция мотосъборът се открива с водосвет от един от казанлъшките свещеници, любител на високите скорости- отец Константин. Почетната обиколка из улиците на Казанлък стартира утре, в събота от 12.30 часа с начало - Крънското ханче.
Часове преди старта на рокерския съор, започва и първото национално състезание- конкурс за млади гайдари от цялата страна, под името „Димитър Гайдаров". Над 1000 гайди ще огласят Казанлък в продължение на два дни.
Конкурсът се организира от внука на известния гайдар, който носи същото име, както и със съдействието на НЧ "Възродена Искра 2000".

И двете прояви през почивните дни са в рамките на тазгодишния Фестивал на розата в Казанлък.