РИМ кани старозагорци на 3 март
РИМ кани старозагорци на 3 март / DarikNews.bg, архив

На 3 март, по повод честването на 137-та годишнина от Освобождението на България от османско владичество и Националния празник на Република България, Регионален исторически музей - Стара Загора обявява свободен вход за посетители в постоянната експозиция на РИМ - Стара Загора, Архитектурен комплекс "Музей на религиите" и музей "Неолитни жилища". Приемното време е от 10:00 ч. до 18:00 ч.

В постоянната експозиция на РИМ - Стара Загора на 4-то експозиционно ниво за най-малките посетители ще бъдат организирани ателиета за оцветяване на униформи на опълченци и изработване на знаменца.

На 2-ро и 3-то експозиционно ниво през целия ден ще бъдат прожектирани филми, посветени на героизма и саможертвата на българските и руските войни в Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.).

Специална атракция за посетителите ще бъде организираната съвместно с НД "Традиция" демонстрация на оръжие и военни униформи от Руско-турската освободителна война (1877-1878 г.). Демонстрацията ще се проведе след приключването на общоградските чествания при Мемориален комплекс "Бранителите на Стара Загора".