РИК: “Има сигнали, няма жалби!”
РИК: “Има сигнали, няма жалби!” / netinfo

Изборният ден протича нормално. "Няма постъпила жалба в Районната избирателна комисия, свързана с нарушения на изборния процес", съобщи заместник-председателят на РИК в Стара Загора Румен Манчев. Той коментира, че все още не взето решение от РИК по сигнала, подаден от политическа партия за раздаване на храна старозагорски квартал. Уведомена е полицията и по случая е извършена проверка.

"Не е събирана информация колко е броят на сгрешените бюлетини. Централната избирателна комисия е уведомена за печатната грешка и във всяка избирателна секция е поставен образец, който ще ориентира гласоподавателите" информира заместник-председателят на РИК Румен Манчев.

Той припомни, че е сгрешено името на един от кандидатите. Това, което трябва да направи да направи гласоподавателят, решил да даде гласа си за него, е да зачертае водоравно написаното име и да напише правилното.

Манчев уточни, че е извършена проверка по сигнала, подаден от Общинската администрация в Стара Загора за направен опит да се видят как изглеждат бюлетините.

6.64% е избирателната активност в Общината Стара Загора до момента. Избирателната активност в Старозагорска област е 6.92%.

Най-активно е населението в Община Опан, където 16.58% са дали своя вот за членове на Европейския парламент. Най-ниска избирателна активност отбелязват в Община Казанлък - 5.06%.

9 868 избиратели от Община Стара Загора са пуснали бюлетини в 204-те секции. В секцията в Домa на инвалида от 173 избиратели са гласували 10 души.  В една от най-малките секции в града с 39 души избиратели , тази в Студентски град, са гласували 10 души. В Община Стара Загора е постъпила молба за извозване на човек с увреждане за 11:30 часа. За по-удобното придвижване на хората с увреждания в днешния ден помагат и 7 младежи от гимназиите в града.