Ремонтират светофар в центъра
Ремонтират светофар в центъра / DarikNews, архив

Поради извършване на ремонтни дейности, светофарната уредба на кръстовището на булевардите „Хр. Ботев" и „Св. Отец Паисий" в Стара Загора няма да работи от днес 11 януари, до вторник - 15 януари. Това съобщават от фирмата наета от общината за поддръжка на светофарите в града.

Извършва се реконструкция на съоръжението и подмяна на остарелите светофарни секции с нови енергоспестяващи светодиодни секции.

От общинската администрация умоляват участниците в движението да се съобразяват с указания начин на преминаване през кръстовището.

От края на ноември миналата година на кръстовището на бул. „Ген. Столетов" и ул. „Ангел Кънчев" вече работи новата светофарна уредба, която е първата в Стара Загора, функционираща на две програми за пропускане на автомобилния поток.

Ремонтират светофар в центъра
netinfo

В пиковите часове от 7 до 9 часа сутрин и от 17 до 19 часа вечер, „зелените времена" за автомобилистите са удължени, обясняват от фирмата, която поддържа светофарните уредби в града. Целта е да бъде увеличена пропускливостта на кръстовището във времето на най-натоварен трафик. Монтиран е и нов микропроцесорен контролер, който беше изработен по поръчка и доставен от Дания, съобщават още изпълнителите.

След множество сигнали от граждани и длъжностни лица за констатирани ежедневни аварии през летните месеци, Община Стара Загора подмени най-старата светофарната уредба в града. Тя беше морално остаряла, с изтекъл експлоатационен и амортизационен срок на годност, производство на ДЗУ АД от 70-те години на миналия век. Новата струва на общината около 30 хил.лв.

До края на годината в Стара Загора ще започне изграждането на два нови светофара - на кръстовищата бул. „Ген. Столетов" - ул„ Д-р Тодор Стоянович", и ул. „Авг. Траяна" - бул. „Руски". Процедурата е стартирала и предстои одобрение на проектите в експертен съвет.