съд Казанлък
съд Казанлък / netinfo
Съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 45-годишен мъж за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител. Мъжът има 12 присъди за престъпления против половата неприкосновеност – блудства и изнасилвания, за хулиганства и др. Настоящото престъпление  е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 6 години, извършено при условията на опасен рецидив.

На 20 септември в сградата на РУ на МВР –Казанлък задържаният отправил нецензурни думи и обиди към четирима полицейски служители и нанесъл лека телесна повреда на младши оперативен дежурен. Мъжът бил в нетрезво състояние и повредил вратата на помещението.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, изготвена е съдебно-медицинска експертиза, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

45-годишният мъж е изтърпял наказанието „лишаване от свобода“, от последното си осъждане, през август 2018 г., т.е.  реалната опасност да извърши и друго престъпление е налице.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.