Земеделски стопани и жители на Община Криводол в ужас след пръскане със самолет
Земеделски стопани и жители на Община Криводол в ужас след пръскане със самолет / Дарик Враца архив
Информационна среща със заместник-министъра на земеделието, храните и горите Лозана Василева и експерти на Министерството ще се проведе в Стара Загора на 11 февруари от 14:30 часа в хотел „Верея“.

Пред земеделски стопани ще бъдат представени новите моменти в условията по схемите за директни плащания, предстоящи приеми по Програмата за развитие на селските райони през 2020 г.

По време на разговорите ще се обсъдят и актуални новости в държавните помощи за 2020 година, предстоящи приеми по Програмата за морско дело и рибарство, новите моменти в законодателството в сектор Животновъдство.

Експертите ще разяснят още Общата селскостопанска политика след 2020 година и ще се обсъди преговорния процес на ниво ЕС, Зелена архитектура, Статус на стратегическото планиране.

На срещата ще присъстват представители на ОД на Държавен фонд „Земеделие“ Стара Загора, Областна дирекция по безопасност на храните Стара Загора, Национална служба по съвети в земеделието, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури