Семейство от Kазанлък разказва как пред очите им се разграбва съседната къща. Тухла по тухла. Буквално. Набези имало и в техния имот.

Обажданията към 112 и полицията са се превърнали във всекидневие. Резултат обаче няма. Имотът е разположен в непосредствена близост до индустриалната зона в града, предава NOVA. От петък до момента при набезите къщата буквално изчезва, тъй като се разбива всичко - от тухли до желязо и дървета.

„Набезите се извършват от група от роми. Оказва се, че никой не може да ги спре, тъй като собствениците на имота не са се оплакали. Проблем създава фактът, че разбиват и влизат в съседни имоти, включително и в нашия.

Полицаите, на които звъня - идват всеки път, за което им благодаря”, разказа Цанка Иванова, която е собственик на един от съседните имоти. 

По думите ѝ тя се е обадила и на горещия телефон на община Казанлък. „От там обаче заявиха, че не могат да предприемат по-сурови мерки, тъй като собствениците не са се оплакали. А очевидно собственикът на разграбвания имот - не реагира по никакъв начин”, посочва тя.
nova.bg