Разговор или шамарчета за немирниците?
Разговор или шамарчета за немирниците? / DarikNews.bg, Невена Божкилова
Разговор или шамарчета за немирниците?
32601
Разговор или шамарчета за немирниците?
  • Разговор или шамарчета за немирниците?

Колкото повече расте едно дете, толкова повече грижи създава.
Това могат да гарантират и родителите, които днес изпращат децата си за първи път на училище. Как първолаците ще се приспособят към новата обстановка и как ще влязат в ритъма на учебния процес, зависи не само от учителите, но и от семейството.
Майките и татковците са изправени пред голям стрес и по-изнервените от тях трудно ще възпрат шамарите си, когато ситуацията загрубее.

„Сега децата нямат срам от нищо, питат за всичко, защото се учат от улицата", убедени са бабите и дядовците и добавят, че"като не разбират от дума-и боят помага".
Необходим е контрол, смятат и младите, но споделят, че си вземат поука за известно време, а после продължават да вършат това, което са си наумили.
Баба Меца, Баба Яга се оказват само герои от приказките, въпреки, че Торбалан все още продължава да всява страх. „Той връзва децата на възел и ги мушка в торбата си", разказва тригодишен малчуган.

Кои са по-ефикасните методи за справяне с немирниците, изгражда ли поступването или е необходим разговор с подрастващите, може да научите от прикачения звуков файл.