Рапърите от СтЗ отбора в час по литература
Рапърите от СтЗ отбора в час по литература / СтЗ отбора
Рапърите от СтЗ отбора в час по литература
58099
Рапърите от СтЗ отбора в час по литература
  • Рапърите от СтЗ отбора в час по литература

Рапърите от СтЗ Отбора се включиха в урок по БЕЛ в СОУ „Максим Горки" пред осмокласници. Темата бе свързана със стихотворната реч. Четиримата млади изпълнители - Десислав Димов, Живко Андрейчев, Стоян Стоянов и Христо Христов, бяха посрещнати с изненада и ентусиазъм от учениците.

В ролята на преподавател влезе Стоян Стоянов, който обясни подробно на децата как създават песните си. „Всички ние сме творци. На пръв поглед римуването на стиховете изглежда лесно, но никак не е така. Ако искаш текстът да е смислен и да носи послание, и заедно с това да звучи добре, трябва време и много работа." Рапърът даде примери от популярни песни за различните видове рими, с които учениците се запознаха през часа. „Учението може да стане по всякакъв начин, стига накрая да има положителен резултат", в който са убедени четиримата старозагорци. Подробности може да чуете в прикачения звуков файл.

Рапърите от СтЗ отбора в час по литература
netinfo

„Това, което се опитахме да им внушим беше, че първо трябва да се запознаят с творците преди нас. Ние сме техни наследници реално. За да си добър творец, трябва да знаеш какво са написали добрите творци преди това", коментираха хип-хопърите. Домакините се опитаха да провокират „новия си учител" като му предложиха да израпира някое от стихотворенията, които учат в момента. За изненада на възпитаниците на школото, Стоян Стоянов взе учебника в ръце и си заслужи аплодисментите с „Помниш ли, помниш ли..." на Димчо Дебелянов.

След броени дни - на 1 ноември, излиза мащабният проект Старозагорска школа в повече, в който участват и СтЗ Отбора. Промоцията на клипа ще бъде във Vbox около 19:00 часа в четвъртък. В заснемането на клипа са участвали над 200 души.