Раднево с нов кмет през октомври
Раднево с нов кмет през октомври / netinfo

С указ на президента Георги Първанов е насрочен частичен избор за кмет на община Раднево на 24 октомври, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Гражданите на миньорския град ще избират нов градоначалник след като кметът на града Нончо Воденичаров почина по време на участие в телевизионно шоу. До тогава временно изпълняващ длъжността "кмет" на Раднево остава Георги Коев.

От пресцентъра на миньорския град съобщават за среща на експертно консултативна комисия за разглеждане на постъпилите искания за финансово подпомагане на даровитите деца в община Раднево. Общинарите ще заседават в понеделник от 13:30 часа. Условието за кандидатстване е учениците да са били класирани на І, ІІ или ІІІ място в национални, международни и регионални конкурси и състезания в областта на науката, изкуството и спорта. Заделени са средства в размер на 5 460 лева от бюджета, които ще се използват за стимулиране на даровитите деца.

След разглеждане на жалби и молби свързани с безопасността на участъците от общинската пътна мрежа и градската улична мрежа Комисията по безопасност на движението в Раднево взе няколко решения, информират още от местната администрация. Въз основа на тях ще се опреснят пешеходните пътеки, осовите линии и паркинг местата по главните артерии на града. Крайният срок за изпълнение на поетите ангажименти е 15 септември. Ще се закупят и монтират пътни знаци в Раднево и пътя Раднево - Загоре, ограничаващи движението на товарни автомобили повече от 7 т. От особено значение е и сигнализацията с пътни знаци на жп прелезите преди селата Знаменосец, Рисиманово и Любеново. Крайният срок за поставянето им е 15 август. Комисията също така реши да бъде изграден предпазен парапет пред входа и да бъде направена пътна маркировка на ул. „Г. Димитров" №15. За тази дейност крайният срок ще бъде до началото на новата учебна година.

Средствата за изпълнение на взетите решения от Комисията по безопасност на движението са предвидени в бюджетната програма на Община Раднево за тази година.  

От пресцентъра на Община Раднево информират и за текущ вътрешен ремонт на СОУ „Гео Милев" в града. Дейностите включват подмяна на осветителните тела в класните стаи и коридорите. След ремонт ще се монтират и окачени тавани. Квадратурата е приблизително 2 хил. кв. м.

Стойността на проекта е 82 хиляди лева, а финансирането му е от бюджета на Общината.