/ iStock/Getty Images
11 са потвърдените случаи на коронавирус с PСR тест от неделя до сега в Старозагорска област, обясни директорът на РЗИ д-р Станимир Станков. Четирима са хоспитализирани в УМБАЛ-Стара Загора, като първият пациент - 55-годишната жена, е интубирана.

Шестима с коронавирус са в старозагорската болница

Заразените са работещи в две големи старозагорски фирми, между които има установена връзка на заболелите лица. В едното предприятие са установени 14 случая, девет от които са на работници от Нова Загора, а в другата фирма са шест.

"Към момента не се налага затваряне на големите старозагорски предприятия, наложени са строги мерки, извършва се стриктна дезинфекция", увери директорът на Здравната инспекция.

79 нови заразени и три жертви на Covid-19

Той информира още, че днес след 19:00 часа трябва да излязат резултатите от над 100 PСR теста за двете фирми. Сред заразените няма деца или медицински лица, уверяват от Oбластния щаб.

"Да не се всява паника и да не се пускат различни слухове, защото това нагнетява напрежението", призова областният управител Гергана Микова и потвърди, че са взети всички мерки, които са необходими за осигуряване безопасността на хората, които евентуално са били контактни.