Ясен наградният фонд на турнира Самарско знаме
Ясен наградният фонд на турнира Самарско знаме / община Стара Загора

8 000 лева ще е наградният фонд на турнира "Самарско знаме", който община Стара Загора и клуб по лека атлетика "Берое" възстановяват след 21 години прекъсване.

Премии ще получат всички атлети класирали се от 1 до 10 място. Сумата предвидена за шампиона е 2000 лева.

В тазгодишното издание на турнира са включени 15 дисциплини, надпреварата ще бъде използвана и като квалификация за европейското първенство през август. Заявка за участие са подали всички български топатлети като Ваня Стамболова, Георги Иванов, Адриана Бънова, Виктор Нинов, Теодора Коларова, Инна Ефтимова, Венелина Венева и други. Освен състезатели от България ще има от Катар, Бахрейн, Сърбия и Румъния. Над 300 състезатели общо ще мерят сили на обновената писта на стадион "Берое".

Това е второто голямо лекоатлетическо състезание, на което Стара Загора ще е домакин. Миналата година "Берое" и община Стара Загора, заедно с българската федерация организираха Балканиадата в този спорт.

По програма официалното откриване е в 18.30 часа. Турнирът, който ще се проведе на осветление, започва в 19.00 часа и ще завърши с 21.50 часа с бягането на 400 метра.

"Този турнир е специален, защото се провежда в Стара Загора. Той е елемент от пъзела на развитие на старозагорския клуб „Берое", който е модел за работа и ни се иска всички други клубове в страната да работят така.

В „Берое" имат организирана работа с деца до мъже и жени, имат визия за развитие на леката атлетика в града, работят за изграждане на базата, имат отлична комуникация с Общината, която от своя страна е решаващата помощ за развитието на „Берое". Имат и кмет, който иска да прави нещо за спорта", не спести похвали президентът на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов.