Янко Янков: Очаквахме по-висока подкрепа в Стара Загора
Янко Янков: Очаквахме по-висока подкрепа в Стара Загора / Sofia Photo Agency

„Очаквахме малко по-висока подкрепа в Стара Загора - около 12%, но очевидно сметките ни някъде не излязоха. Що се отнася до националния резултат, искам да поздравя социолозите, които седмица преди изборите дадоха на България без цензура почти същия резултат, който имаме в момента". Така областният лидер на „България без цензура" Янко Янков коментира пред Дарик резултатите от проведените вчера европейски избори.

„Не съм влизал в социалните мрежи и не мога да коментирам снимките, които са се появили", заяви Янков по повод на фотосите, които показват опашки от представители на ромската общност.

„Това са нашите застъпници, нашето изискване беше всеки застъпник да е такъв в секцията, в която гласува, за да не губим вота му. И в ромския квартал е логично те да бъдат роми", обясни областният координатор на „България без цензура" след като бе информиран за заснетото.

85% от бюлетините вече са обработени, съобщават от ЦИК. 30,66% от гласовете са за ГЕРБ, 18,98% - за „Коалиция за България", а 17% - за ДПС. България без цензура е с 10,67%, следвана от Реформаторския блок с 6,36% и АБВ - с 4,04%.

„Не съм изненадан от резултатите от изборите в национален мащаб. Всъщност очаквах ние да имаме трима евродепутати, но не се получи. Реформаторският блок успяха да се измъкнат и да вкарат един свой представител, който реално беше за нас", допълни Янко Янков.