Ядем най-скъпия хляб
Ядем най-скъпия хляб / netinfo
„Старозагорци плащат една от най-високите цени за хляб в България. Това трябва да се промени”, каза пред Дарик председателят на Единния пенсионерския съюз в Стара Загора Иван Чапразов. Той присъства на работна среща с кмета на общината Светлин Танчев и хлебопроизводители от региона.

„Попитахме хлебопроизводителите защо при тази богата реколта , която имаме през 2008 година и при ниската изкупна цена на зърното , хлябът в старазогорско е толкова скъп. Причините, които изтъкнаха производителите са увеличението на газта, метана, електроенергията, водата, а също така и 20-те процента, които държавата взема от цената като ДДС”.

Той каза още, че след две седмици ще се проведе още една работна среща, на която трите страни ще вземат конкретни решения.

„Едно от предложенията е фирмите – производители да осигуряват количество хляб, което да се продава на по-ниски цени на пенсионери и социално слаби срещу карти , които ще се определят от клубовете на пенсионерите в Стара Загора”, каза още Иван Чапразов.