празник Хрищени
празник Хрищени / община Стара Загора
За тринадесети път, жители и гости на най-голямото село в община Стара Загора – Хрищени, се събраха, за да отпразнуват деня на райската ябълка. Традиционното и изключително цветно събитие, представи няколко изложби на рисунки и фигурки, сътворени от малчуганите от местната детска градина и училище, както и майсторски направени ракия, мармалад, сладкиши и печива, съдържащи оранжевите ябълки.

Хрищени е село с дух, с традиции, с много сплотеност, каза при откриването на празника зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова. Поздрав към жителите и гостите на китното село отправи и председателят на Общинския съвет Мария Динева.

Кметът на селото Радка Желева благодари на всички, дошли на празника и подчерта, че най-важни са хората в едно населено място – работливите домакини, грижовните стопани и производители.

Богата програма от песни и танци представиха дейците от НЧ „Стефан Генчев“ в селото. За любителите на снимките имаше специален кът, който разкриваше легендата за Хрищян войвода, както и тематични пълни кошници с вкусните райски ябълки, цветя и есенни декорации.

На празника в Хрищени присъстваха общинските съветници Николай Диков и Николай Николов, зам.-кметът Красимира Чахова, началникът на отдел „Култура“ на общинската администрация Диана Атанасова, кметове и кметски наместници от съседни села, изпълнителният директор на „Мини Марица – изток“ инж. Андон Андонов.