/ Община Стара Загора
Над 30 хил. нови цветя допринасят за красотата и приветливостта на парковете „Пети октомври“ и „Артилерийски“, както и на Станционната градина, съобщиха от Общината.

Община Стара Загора

По известната сред старозагорци „Цветна алея“, по протежението на бул. „Руски“, се стеле пъстър флорален килим. Геометрични фигури от разноцветни бегонии допълват уюта в центъра на Градската градина.

Организират безплатни обиколки по следите на времето в Стара Загора

Освежено с нови стръкове е и пространството около шадравана. Там се вие „дърво с листа“ - символ на живота и духа на Стара Загора. „Избрахме устойчиви на градските условия цветя.

Надяваме се да радват нашите съграждани и гостите на града ни дълго“, сподели ландшафният архитект Биляна Димитрова, която е  част от общинското звено „Озеленяване и комунални дейности“.

Община Стара Загора

Интересни асиметрични форми, изобразени с цветя, допълват обстановката и на други две любими за отмора пространства в Стара Загора - Станционната градина и парк „Артилерийски“.

Доза свежест даде и инициативата на Съюза на архитектите в града по повод 1 юни. Деца от две старозагорски училища - ОУ „П. Р. Славейков“ и ОУ „Кирил Христов“ засадиха с много обич и настроение 150 сезонни цветя по декоративните хълмчета на пешеходната зона на „Цар Симеон Велики“.