Първанов: Институциите са в пълна конфронтация
Първанов: Институциите са в пълна конфронтация / DarikNews.bg, архив

Институциите у нас са в пълна конфронтация и това стана ясно след назначаването на състава на Централната избирателна комисия, коментира в Стара Загора президентът Георги Първанов /2002-2012 година/. Според него битката, която се води е за това кой да доминира на всички нива в изборния процес.

„Амбициите на парламентарните партии да използват незаконови средства за решаването на изборите вече са очевидни и това ме изпълва с безпокойство. Не си спомням в историята на изборния процес да е имало друг подобен случай, в който президентството и Парламентът да влязат в открита конфронтация при назначаването състава на ЦИК. Ще бъде много жалко ако след 25 години демокрация опорочим предстоящия евровот на 25 май", допълни Първанов.

През 2001 година Галъп ми даваше 3-4 място на изборите, а аз спечелих, припомни Георги Първанов по повод последните данни на агенцията, според които едва 3,2% биха подкрепили кандидатите на АБВ за евровота.

Тази вечер от 18 часа АБВ открива свой офис в Стара Загора. По-рано през деня Първанов посети Братя Даскалови и Раднево, а в Стара Загора се срещна с участници в стрийт-фитнес турнир.