Първа венчавка в новата ритуална зала на Казанлък
Първа венчавка в новата ритуална зала на Казанлък / Община Казанлък

Първият граждански брак в новооткритата ритуална зала в Казанлък вече е факт. Тодор Стефанов Дойнов и Мария Василева Василева са най-младото казанлъшко семейство, което получи свидетелството си граждански брак от длъжностното лице Пламен Терзиева в присъствието на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Кметът връчи на младоженика паметен плакет на Община Казанлък и букет красиви рози на булката. В осветената от свещениците отец Петко Мотев и отец Теодор от храм „Успение Богородично" зала прозвучаха изпълнения на Общинския камерен оркестър.

След повече от 10-годишно обикаляне на ресторанти и други временни места за един от най-емоционалните и запомнящи се моменти от живота на младите казанлъшки семейства, градът на розите най-после разполага с чисто нова ритуална зала. Тя е изградена със средства, заложени в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2014 година, които възлизат на 29 819 лв.

Освен новата, модерна зала, младоженците ще могат да избират между три ритуала. Предлага се аудио озвучаване на запис, изпълнения на живо на Общински струнен камерен оркестър и народен ритуал с фолклорен ансамбъл.

Цените на ритуала по сключване на граждански брак с аудио озвучаване остават непроменени спрямо досега действащите. С промяната на Наредба № 26, приета на заседание на ОбС-Казанлък на 23 април, се въвеждат цени за двата нови сватбени ритуала, каквито не са били извършвани до този момент. Ако младоженците изберат изпълнения на струнния оркестър се заплаща 90 лв., а ритуалът с фолклорни изпълнения струва 150 лв.

Новата ритуална зала се намира на ул. „Розова долина" 6, до главния вход на сградата на Община Казанлък.