Пускат Лот 2 от АМ „Тракия на 1 юли
Пускат Лот 2 от АМ „Тракия на 1 юли / Областна управа - Стара Згора

Лот 2 от АМ „Тракия" ще бъде официално открит на 1 юли - неделя. Трасето е с дължина 31.8 км и отговаря на всички европейски изисквания и системи за качество. Положен е полимермодифициран битум, а предпазните съоръжения са съобразени с най-модерните стандарти за краш-тестове.

Пускат Лот 2 от АМ Тракия" на 1 юли
netinfo
Областният управител Недялко Недялков и заместникът му Петко Карагитлиев направиха днес обход на отсечката. Трасето на Лот 2 е изцяло завършено. В момента се проверява от 23 - членна приемателна държавна комисия, с председател инж. Иванка Няголова - гл. инспектор ДНСК, за издаване на акт 16.

Приемателната комисия ще инспектира директното трасе, връзките Хасково - Бургас и Бургас - Стара Загора, всички пресичания на републиканската пътна мрежа, включително и селскостопанските пътища, четирите мостови съоръжения и един жп надлез. Членовете на държавната комисия ще осъществят оглед и приемат и електрическите проводи и телекомуникационни връзки, пресичащи магистралата, както и газопровода на 212 -ия км от трасето. Обект на проверката са и ландшафтното изпълнение, хоризонталната маркировка и предпазните средства.