Прожектират филм за Висоцки, счупил всички касови рекорди в Русия
Прожектират филм за Висоцки, счупил всички касови рекорди в Русия / netinfo
Прожектират филм за Висотски, счупил всички касови рекорди в Русия
60269
Прожектират филм за Висотски, счупил всички касови рекорди в Русия
  • Прожектират филм за Висотски, счупил всички касови рекорди в Русия

Докато големите киносалони събират феновете на сагата "Властелинът на пръстените" и по-специално с прожекцията на "Хобит", то в кино „Различният комсомол" в Стара Загора предлагат забавни и образователни алтернативни филми. Какво може да гледаме в салона бившето кино Комсомол, разказа Теодора Николаева от Сдружение "Различният поглед", подробности чуйте в звуковия файл.

Едно от предложенията за тази седмица е „Висоцки. Благодаря, че си жив". Лентата може да гледате в петък - 11 януари, от 20:00 часа.

Несъмнено трудно се правят филми за човек като Висоцки. Всяко посягане към многоликия Владимир Симьонович е рисковано, затова режисьорът Пьотър Буслов и неговия екип са положили сериозни усилия в това да представят един максимално реалистичен разказ за едно от последните турнета на поета с китара. Филма "Висоцки. Благодаря, че съм жив", излезе по екраните в Русия през декември 2011 г. и счупи всички касови рекорди.

Синът на Висоцки - Никита пише сценария, а също така озвучава баща си. В ролята на Владимир пък е Сергей Безруков, който е трябвало да играе със специален силиконово-пластичен грим, с който изглежда едно към едно с руския поет-бунтар.

Остналите прожекции са на 10.01., четвъртък
20:00 - Exit Extreme Film Festival (I част) - късометражни филми за екстремни спортове - Най-доброто от ЕЕФФ, София, 2009 - 2012
(вход 4 лв)

12.01., събота
10:30 - Детско кино - „Клечко попада в приключение" (4 - 9 г.)
(вход: 2лв/дете, 3 лв/възрастен)