Проверяват общински харчове
Проверяват общински харчове / Д.Бобева- архив

                  29 обекта в община Казанлък ще провери създадената на последното заседание на Общинския съвет в Казанлък Временна комисия за проверка качеството и стойността на извършените строително-ремонтни работи на обекти, финансирани от Бюджет`2008.
Комисията ще проверява обекти от Поименния списък за финансиране на капиталовите разходи. Председател на комисията е общинският съветник от партия "Ред, законност и справедливост" Георги Каличков.
           Първите обекти, които ще се инспектират са бул. „Освобождение, ул. „Бузлуджа”, ул. „Пейо Яворов”, ул. „Добруджа”, ул. „Тюлбенска” в Казанлък и рехабилитацията на 4-класна пътна мрежа.


               До 12 ноември Общинската администрация трябва да предостави на комисията проекто - сметната документация, тръжна или конкурсна документация от проведените процедури, документи, от които да става ясно каква сума е платена от Общината на съответния изпълнител, актовете за строително-монтажните работи за обектите, подлежащи на проверка.
Причина за създаването на тази комисия станаха подозрения на съветници, че има разминаване в кметските отчети между похарчени пари за обектте и действително направените в тях разходи.
В работата на Временната комисия ще участва и представител на общинската администрация.
До момента отчитането на бюджета става единствено по документите, предоставени от кмета на общината.
                    Временната комисия ще извършва проверките си на място. Единайсетте й  члена ще търсят и становището на кмета на съответното населено място или на директорите на общински заведения, както и на граждани, живеещи в близост до обектите, за качеството на извършената работа.