Провали се блокадата на пътя за София
Провали се блокадата на пътя за София / netinfo

        Не се състоя обявеният за днес втори протест на жителите на три села от община Павел баня- Горно и Долно Сахарне и Скобелево.
Протесът бе насрочен за 10 часа и целеше временно спиране на движените по главния път за София в района на отсечката между Горно Сахране и Павел баня. Протестиращите имат едно основно искане- да продължи спреният преди повече от година ремонт на пътя между селата,който ечаст от републикански път.
Преди две седмици жителите на трите села успяха да протестират временно за около пет минути.
         Кметът на Скобелево Георги Петров каза за "Дарик", че днес полицията е сваляла всеки един от протестиращите от специално наетия за целта автобус.
Хората са били предупреждавани, че ще им бъде търсена наказателна отговорност, ако блокират движението. "Въобще не бяхме допуснати до двете цели на протеста-на разклона за Павел баня и този за Горно Сахране", каза Петров.
Според него протестът им е напълно оосвателен и на практика няма забранителен режим.
        Зарази липсата на чуваемост от страна на институциите, в началото на идната седмица кметовете на засегнатите селата, заедно с общинския кмет на Павел баня Станимир Радевски ще планират срещи с представители на различни министерства.
До момента недоволството на скобелевци и горносахранци не е чуто и от представителите на държавната законодателна власт в района.