Протестиращи: Народът не преговаря
Протестиращи: Народът не преговаря / DarikNews.bg

„Народът не преговаря" бе най-новият плакат, който издигнаха стотиците старозагорски протестиращи. В деня на националния ни празник 3 март те се събраха отново в 11 часа пред EVN.

Протестиращи Народът не преговаря
netinfo

Искаме да изметем всички хора, които не са на мястото си, да направим път на кадърните, защото искаме достоен живот тук и сега, заявиха няколко души, въоръжени с метли.

Протестиращи Народът не преговаря
netinfo

Освен срещу монополите, протестиращите декларираха за пореден път и политическите си искания. Те настояват Парламентът да не бъде разпуснат, а да продължи своята работа до приемането на исканията на протестиращите, настояват за промяна в Изборния закон, да се проведат мажоритарни избори, да бъде въведена възможност за отзоваване на депутати, съдебната система да бъде отделена от политическата власт, в държавните регулаторни комисии да има 50-процентно гражданско участие.Недоволните от управлението старозагорци са убедени, че е необходимо да бъде съставен Програмен кабинет, който да работи в тясно сътрудничество с Обществения съвет на протестиращите.

Протестиращи Народът не преговаря
netinfo

Стоян Тодоров, едно от лицата на местните протести, запозна старозагорци с резултатите от проведената преди ден кръгла маса. По думите му, председателите на ЦИК и на Информационно обслужване трябва да бъдат отзовани, защото „никой в тази държава не може да гарантира провеждането на прозрачни и честни предстрочни избори". Тази сряда протестиращи от цялата страна ще образуват жива верига пред Парламента, която няма да допусне нито един народен представител да си тръгне от сградата, докато не бъдат удовлетворени исканията на недоволните от монополите и статуквото българи.

Протестиращи Народът не преговаря
netinfo

Близо 300 протестиращи старозагорци преминаха в мирно шествие, което се спря пред паметника на Христо Ботев в парк Аязмото. Там бяха поднесени цветя в знак на признателност и с едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналите за свободата ни.

Протестиращи Народът не преговаря
netinfo

Всяко кръстовище-част от маршрута на протеста, се огласяваше за няколко минути от химна и революционни песни, лозунги срещу политици, монополи и призиви „Българино, събуди се", „Елате при нас, протестът е за вас".