Протести в Раднево заради пребитите младежи
Протести в Раднево заради пребитите младежи / netinfo

Стотици жители на Раднево се събраха на протест снощи. Те настояват за събаряне на незаконните ромски къщи и строги наказания за четиримата роми, пребили трима младежи след скандал на пътя заради отнето предимство.

Хората се организират в социалните мрежи и са категорични, че протестите ще продължат докато не се стигне до справедливи действия и решения. Общинският съвет в града взе решение да започне процедура за премахване на незаконните постройки в ромския квартал в Раднево. Поводът е ескалиралото напрежение заради тримата пребити младежи Цецо, Живко и Георги. Стотици са се подписали за премахване на незаконните постройки.

Протестиращите извървяха разстоянието от центъра на Раднево до ромската махала и поискаха да влязат в квартала. Кметът и полицията успяха да убедят хората да запазят спокойствие. Протестите продължават и тази вечер.
Инцидентът, заради който възникна напрежението в Раднево стана на 2 май около 14.30 часа пред фитнес зала. Тримата младежи са бити с бухалки, единият е с прободна рана от нож. Тримата са настанени в старозагорската болница.

Четиримата побойници - Калчо Д. на 39 г., Антон Г. на 22 г., Динко А. на 23 г. и Стефан К. на 19 години са задържани. Повдигнати са им обвинения за опит за убийство на две лица и нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди.