Пропадна мост на общински път
Пропадна мост на общински път / областна администрация

Мостът на общински път от с.Ветрен до с. Сливито в община Мъглиж е пропаднал вследствие на обилните дъждове в последните дни и покачване на нивото на р. Сливитовска. Движението по моста е преустановено. Участъкът в момента е обезопасен. На подстъпите към района е сигнализирано, че пътят е затворен. На място има постоянна охрана от служители на сектор „Пътна полиция" към ОДМВР Стара Загора.

„Всички рискове за здравето на хората трябва да бъдат избегнати. Трябва вниманието на всички да бъде насочено към максимално бързото възстановяване на възможността за преминаване с транспортни средства. Задължително е, разбира се, решението, до което ще стигнем заедно, да е законосъобразно и технически обосновано", сподели на среща с представители на ангажираните с проблема институции областният управител Живка Аладжова.

Най-приемливото решение на този етап е изграждането на временно мостово съоръжение, което да се използва до проектирането и изграждането на постоянен мост на мястото. Цялата процедура ще премине под контрола на областния управител, решиха на заседанието.