Промени в транспорта на Стара Загора?!?
Промени в транспорта на Стара Загора?!? / Дарик - Стара Загора
Промени в транспорта на Стара Загора?!?
19082
Промени в транспорта на Стара Загора?!?
Промени в транспорта на Стара Загора?!?
  • Промени в транспорта на Стара Загора?!?
  • Промени в транспорта на Стара Загора?!?

Заради по-малко пътници има предложение да бъде закрито разписанието по маршрутите  Стара Загора – МъглижСтара Загора – Гурково, Стара Загора – Паничарево. Поради неоправдани разходи по транспорт се обсъжда вариант да се съкратят първите и последните часове на тръгване на автобусните линии Стара Загора – Нова Загора и Стара Загора – Българска поляна.

 

По думите на бившия заместник-кмет Тихомир Томов това предложение е внесено от Община Стара Загора.

За Дарик радио сегашния заместник-кмет по транспорта Белчо Белчев каза, че не е запознат с изказванията на Томов. Според него” когато няма достатъчен брой пътници, е излишен разход да се карат големи автобуси. Предполагам, че идеята е да се пътуват по-малки бусове. Със сигурност няма да оставим хората по спирките, това трябва да е ясно на всички”.

Томов твърди, че според договора с Общината превозвача “Автобусни превози” ООД няма право да променя автобусните маршрути и разписания за срок от 90 дни. Договорът беше подписан на 1 март.

“Скрития замисъл на поредния скандал с транспортните схеми в града е монополистът да диктува условията”, категоричен е Томов.

 

От ДАИ твърдят, че е извършвана проверка на “Автобусни превози” ООД, но няма съставени актове за нарушения. Въпреки това, Томов смята, че има “фирми-сателити”, които обслужват транспортната схема.

 

В първия прикачен файл можете да чуете обвиненията на Тихомир Томов относно “скандалното” предложение за промените в транспортната схема.

 

Във втория прикачен файл ще чуете позицията на заместник-кмета по "Транспорт, обществен ред и чистота" Белчо Белчев.