Предстои изготвяне на допълнителна медицинска експертиза с оглед определяне вида и характера на причинената телесна повреда
Прокуратурата разкри подробности по случая с мъжа, обезобразил приятелката си с макетно ножче.

На 27 юни в Районна прокуратура е постъпило уведомление от ОД на МВР за започнато разследване за извършено престъпление спрямо 18-годишното момиче, съобщиха от обвинението.

По случая е започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор и полицията. Проведени са оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване и освидетелстване на пострадалата.

Мъж обезобрази приятелката си с макетно ножче, направени са ѝ 400 шева

На 28 юни, на 26-годишния извършител е било предявено постановление за привличане му в качеството на обвиняем за това, че на 26 юни е причинил средна телесна повреда на момичето.

Обвиняемият е бил задържан за срок  до 72 часа. На 1 юли прокурор е изготвил разглеждане в съда с искане за постоянен арест спрямо обвиняемия и той е оставен в ареста.

Мъжът е обжалвал пред Окръжен съд-Стара Загора. Със свое окончателно определение от 5 юли Окръжен съд е отменил определението на Районен съд и задържането на обвиняемия.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за изготвяне на допълнителна медицинска експертиза с оглед определяне вида и характера на причинената телесна повреда на пострадалата.

След изготвяне на назначената съдебномедицинска експертиза ще се прецени за вземане на адекватна мярка за неотклонение с оглед обществената опасност на извършеното престъпление и квалификацията на деянието.

Припомняме, че момичето е било обезобразено с макетно ножче. Нарязани са ръцете, краката и гърдите, а носът й е счупен. Цялата й коса е подстригана с машинка.

Младата жена е спасена, но са й направени 400 шева. Майката на момичето разказва пред NOVA, че разрезите са били жестоки, с голяма дълбочина. По скалпа й е имало множество рани от машинката. Емоционалното й състояние е сринато.

Според нея мотивът на престъплението е ревност. Двамата са били заедно 4 месеца, като преди случилото се не е имало индикация за насилие.