Прокуратурата разследва случая в Дълбоки
Прокуратурата разследва случая в Дълбоки / Dariknews.bg,архив

Окръжна прокуратура - Стара Загора води разследване за причинена смърт и телесна повреда вследствие на нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство.

Вчера около 16 часа в село Дълбоки двама мъже на 45 и на 39 години са ударени от лека кола, собственост на 44-годишна жева. По-възрастният е починал, а другият пострадал е със счупена ключица. След побой, жената също е настанена в болницата.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител управление на моторно превозно средство, при което умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на едно лице и телесна повреда на друго. Наказанието предвидено за това престъпление е „Лишаване от свобода" от 10 до 20 години.
Извършен е оглед на местопроизшествие, оглед на моторно превозно средство, разпитани са свидетели, назначени са съдебно - медицински експертизи на пострадалите и на лицето управлявало моторното превозно средство, автотехническа експертиза.

Разследването по делото продължава, като предстоят разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и други действия.
Окръжна прокуратура - Стара Загора ще направи преценка дали лицето, управлявало моторното превозно средство, ще бъде привлечено в качеството на обвиняем.