Програма Ваканция 2010 - една добра възможност за децата на Стара Загора
Програма Ваканция 2010 - една добра възможност за децата на Стара Загора / netinfo

Може би един от най-често срещаните въпроси сред родителите на старозагорските ученици са: „Как и къде моето дете ще прекара лятото" и „Има ли начин това лято, освен забавно, да е интересно, и полезно за моето момче или момиче?". Надявам този материал да ви даде отговора на тези въпроси.

От началото на месец юли в Стара Загора стартира програмата „Ваканция 2010". Това е една интересна идея касаеща свободното време на старозагорските ученици. Тя е инициарана и реализирана от Местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Навярно наименованието на тази комисия предизвиква не дотам хубави асоциации сред родителите и децата, но всъщност „Ваканция 2010" е страхотна възможност за учениците на възраст от 8 до 18 години, да запълнят летните часове по един забавен, интересен и полезен начин. Другата хубава вест за старозагорските родители, е че всички мероприятия от програмата са абсолютно безплатни. „Ваканция 2010" предлага на децата от града липите възможностата да практикуват няколко вида спорт, като плуване, бадминтон, конна езда и други до края на месец юли.

Родителите, които решат да запишата децата в тази атрактивна програма мога да са спокойни, тъй като за малчуганите и за по-големите се грижат професионални възпитатели. Освен да се радват и забавляват, децата ще научат и много полезни неща. Едно от интересните предложения на "Ваканция 2010" е участието на децата в доброволчески екипи в полза на уязвими хора. В случая децата ще се учат как да помагат при разпределянето и предлагането на хранителните запаси в Българския червен кръст на социално слаби или уязвими хора.

Програмата „Ваканция 2010" предлага и петдневен летен лагер в красив хотел намиращ с полите на Стара планина на 15 километра от град Троян. Това е и единственото предложение в цялата програма, което ще коства някакви средства при положение, че родителите желаят да изпратят децата си там. Престоят в хотела, пълният пансион, застраховката и туристическата такса ще струват на мама и татко сумата от 125 лв.

Накрая стигаме и до едно от най-важните неща - как и къде родителите могат да запишат децата си за участие в някой от интересните акценти на програма „Ваканция 2010".
В случай, че проявявате интерес, адреса на който все още може да запишете вашето дете е следния:
Бул."Цар Симеон Велики" №102, етаж 1(входът е точно до книжарница Хеликон), или на телефон 60 55 16.