Проф.Танчев: Общината ще е безкомпромисна
Проф.Танчев: Общината ще е безкомпромисна / netinfo

Акт за установяване на административно нарушение е връчен вчера на ръководителя на строителната фирма, самонастанила се върху спортната площадка на Дом за деца, лишени от родителска грижа “Теофано Попова”. Актът е заради неспазване на чл.17 от Наредбата за обществения ред на Община Стара Загора, който гласи, че се забранява “завземането под какъвто и да е предлог на сектори или части от общинска земя, пътища, пътеки, граници между имоти, кариери и други земни и водни площи”. В момента тече 3 дневен срок за писмено възражение на акта.

Отделно са връчени три Акта за установяване на административно нарушение. Първият е на главния инженер на фирмата, изливаща бетон в новостоящия се МОЛ. Нарушението е на чл.5 от Наредбата за обществения ред – бетонът е изливан в 23,10 часа на 11 август.
Другите два акта са за нарушение на Наредбата за управление на отпадъците - за разпиляване на бетонна смес на няколко места в града и са връчени на представители на фирми, изграждащи МОЛ-а.

”Община Стара Загора ще е безкопромисна към нарушаващите обществения ред и сигурността на жителите”, категоричен е кметът професор Светлин Танчев.