Проекти за облагородяване и рехабилитация приключи община Гълъбово
Проекти за облагородяване и рехабилитация приключи община Гълъбово / община Гълъбово

Приключиха дейностите по няколко проекта на Община Гълъбово, по подписани тристранни договори за финансиране между МИГ Гълъбово 2011, Община Гълъбово и Държавен фонд "Земеделие".

По проект се извърши рехабилитация на терена около чешмата на неделния пазар в Гълъбово и алеята на пазара, чрез друг проект се рехабилитира- парково пространство покрай паметника в село Главан, чрез трети бе закупена открита сцена.

Рехабилитацията на парково пространство в района на неделния пазар в Гълъбово включва поставяне на уни павета, тротоари, озеленяване, подмяна на лампа - улично осветление, бетонови пейки и кошчета за боклук.

За парк в село Главан, покрай паметника на селото е изграден детски кът, изградени са алеи, тротоари, бетонови пейки и кошчета за боклук. Външната сцена пък ще се ползва от града и селата на общината за всякакви културно- масови дейности. Тя е закупена по проект "Да съхраним културното наследство /традиции/ - мост между минало и настояще и да празнуваме заедно на открита сцена". Чрез проекти общината ще ремонтира читалището в кв. 2-ри и Дома на културата.