стари автомобили
стари автомобили / община Стара Загора
Девет коли, които са излезли от употреба, бяха принудително премахнати от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора. Над 90 от описаните през тази година превозни средства са доброволно предадени в център за разкоплектоване.

Процедурата по преместване от държавна или общинска собственост включва връчване на предписание на собственика, след което започва да тече 14-дневен срок, в който е редно автомобилът да бъде премахнат. Според нормативната уредба, преместването му на друга локация, освен частен имот или специализирана площадка за разкомплектоване, не спира вече стартиралата процедура.

Общината, представители на сектор „Пътна полиция“ и фирмата, поддържаща площадката за разкомплектоване, периодично репатрират автомобилите, които отговарят на критериите. Колите се транспортират принудително до площадката в кв. „Индустриален“.

Проверки се извършват редовно и по информация на граждани, които са забелязали паркирани от дълго време коли, видимо в лошо състояние, на които липсват стикери за техническа изправност или са без регистрационни табели.

Сигнали може да бъдат подавани на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37,  както и писмено или по електронен път.