Приключи ремонтът на Дома на инвалида
Приключи ремонтът на Дома на инвалида / DarikNews.bg

Приключи вторият етап от ремонта на Дома за възрастни с физически увреждания в Стара Загора по програма „Красива Бьлгария". Срокът за изпълнение беше 75 дни, като строителните работи започнаха в началото на юли месец.

Приключи ремонтът на Дома на инвалида
netinfo

Средствата вложени за изпълнение на проекта са 365 000 лв., посочи на откриването на ремонтираната сграда кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев.

Ремонтирани са изцяло 105 стаи, кинозалата, направен е цялостен ремонт на кухненския блок, включително и на битовите помещения към него и към паркокотелното отделение.

Направени са нови хидроизолации на кинозалата, на откритата тераса, на топлата връзка към работилниците и над асансьорните клетки.

Приключи ремонтът на Дома на инвалида
netinfo

Монтирана е нова дограма, сложени са нови фаянсови и теракотни плочки в баните на всички стаи. Частично са сменени тоалетните седалки
Подменена е водопроводната инсталация на кухненския блок.

На откриването на отремонтираната сграда присъства и министърът на труда и социалната политика Тотьо Младенов, който лично провери какво е свършено по проекта и обеща при нужда нови средства за дома по програма „Красива България".