Регионална библиотека Стара Загора
Регионална библиотека Стара Загора / netinfo
С приключването на тази учебна година привършват и дейностите по проекта на Клуб „Отворено общество” Стара Загора за Неформално Образование по Щастие, изпълняван по програма „Дъга“. Оптимистичният резултат - да се зареди с нова, положителна енергия стандартното българско училище, е постигнат.
 
В началото на новата учебна година проектът ще разшири своя обхват към по-широката общественост, специализираните организации и институции от област Стара Загора, пряко свързани с работата за деца. Проблемите на детството засягат по различен начин и с различен интензитет всички членове на общността. Въпреки различията на образователните системи, навсякъде по света 95% от поведенческите модели на човек се формират още в детската възраст. Неформалното образование по щастие не е алтернатива, а създаване и усъвършенстване на устойчив модел за образование в хармония с децата.
 
Доколко у нас е необходима трансформация на сегашния просветен модел и доколко модерното политическо говорене за промяна, допринася за образователната ни реформа? Децата по цял ден са в училище. Предметите са същите. Учебниците са същите. Тогава как да направим с тях това, което пролетта прави с черешите?
Отговорите на тези въпроси в четвъртък от 14 часа в залата на РБ „З.Княжески” в Стара Загора.