“Приеми ме!” на две години
“Приеми ме!” на две години / netinfo
На 9 февруари Кампанията за приемни родители под надслов „Приеми ме!” става на две години. Инициативата се провежда в партньорство с Община Стара Загора, Сдружение „Самаряни”, международна организация АРК и УНИЦЕФ. Целта на кампанията е да бъде популяризирана приемната грижа и да се намерят родители, готови да обгърнат изоставените деца с любов и подкрепа.

Във връзка с двугодишния си юбилей, специалистите по приемна грижа организират изложба на детски рисунки. Тя ще се проведе на 12 февруари от 10.00 часа в Областния център по приемна грижа. Изложбата ще бъде открита от заместник-кмета Мария Динева. На нея ще бъдат представени рисунки на децата от Дом „Незабравка” и от ЦДГ „Райна Княгиня”. Официален гост ще бъде първият приемен родител от началото на кампанията.

По повод рожденния ден Областен център по приемна грижа ще подари на приемните деца и родители възможността да се насладят на театралната постановка “Котаракът в чизми” по Шарл Перо.

През изминалите две години информация за приемната грижа са потърсили 117 домакинства.
За приемни семейства са кандидатствали 21 домакинства, от които 19 са утвърдени. До момента са настанени 11 деца в 10 семейства, като 10 от децата са от специализирани институции.