Приеха митрополит Галактион в Правителствена болница
Приеха митрополит Галактион в Правителствена болница / Dariknews.bg, архив

Старозагорският митрополит Галактион е бил приет в Кардиологичното отделение на Правителствена болница. Новината бе потвърдена пред Дарик от секретариата на Старозагорската митрополия. От там обаче не дадоха повече информация за състоянието на митрополит Галактион.

Новината идва само дни след като лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев разкри, че е бил помолен от покойния вече варненски митрополит Кирил да предупреди митрополит Галактион, че го тровят.

В четвъртък пловдивският митрополит подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с изнесената от Константин Тренчев информация за готвено убийство срещу митрополит Галактион.

В сигнала се твърди, че същата информация е била " споделена" от Негово Високопросвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заявил на заседание на Светия Синод, в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че и той знаел за опит да бъде отровен Старозагорския митрополит Галактион.

Пловдивският митрополит настоява прокуратурата да започне разследване на основание чл. 208, т. 2 от Наказателния кодекс. Той заявява, че сезира главния прокурор и в качеството си на гражданин, който е задължен да информира органите на реда, когато узнае, че се извършва престъпление от общ характер.

Митрополит Николай настоява още прокуратурата да разпореди незабавни мерки, ако се установи действително, че се готви такова умишлено престъпление.