Приеха антикризисна програма
Приеха антикризисна програма / netinfo

Бъдете коректни платци или администрацията има право да ви откаже различни видове услуги.

Текстът е записан в приетата от общинските съветници Програма за осигуряване на финансова стабилност и ограничаване на нелихвените разходи в Община Стара Загора.

"Документът остава отворен", коментира кметът проф.Светлин Танчев по време на обсъждането на предложената от неговия екип антикризисна програма.

В нея са включени мерки, които са насочени към ограничаването на негативните последствия от финансовата криза върху дейностите и услугите, финансирани чрез общинския бюджет.

Оптимизиране на числеността на персонала, ограничаване на разходите, контрол при управлението на ресурсите, бюджетна дисциплина, икономии, са част мерките за ограничаване на нелихвените разходи. Заради финансовата криза ще бъдат свити с 80 на сто от планираните разходи, предвидени в културния календар, както и средствата за финансово подпомагане на проекти, осъществявани от НПО-та и сдружения на граждани.

Бюджетът ще се пълни чрез подобряване на събираемостта и завишаването на собствените приходи /данъчни приходи, приходи от собственост, общински такси, глоби и санкции, приходи от продажба на имущество, помощи и дарения/.

Програмата беше приета с гласовете на 33-ма общински съветници и един въздържал се.