Приеха актуализацията на бюджета
Приеха актуализацията на бюджета / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

На извънредна сесия общинските съветници приеха актуализацията на бюджета.

3 млн. 720 хил.лева е намалението в приходната част за 2010 година, от тях 1 млн.500 хиляди лева от местни приходи, 2 млн. 220 хиляди лева от републиканския бюджет. В извънбюджетната сметка няма да постъпят  1 млн. 660 хиляди лева. Равносметката е - 5 млн. 380 хил.лева по-малко в общинската хазна.

„Най-значимо е намалението в дейностите по ремонт и поддръжка на улична мрежа и тротоарни настилки-с 30%, за издръжка на общинска администрация -със 7,33% , както и издръжката на Общинския съвет-с 4,4 %. Не предвиждаме намаление и корекция в направленията образование, социално подпомагане, отбрана и сигурност, екология. Не предлагаме промени в размера на местните данъци и такси", обясни пред съветниците кметът проф. Светлин Танчев.

Общинските заседатели приеха средствата за софтуер да бъдат намалени с 2 хиляди лева, като парите ще се използват за поставянето на външен асансьор и рамка за нуждите на възпитаниците от Дома в с.Петрово. Заседателите гласуваха да бъде поставен светофар на опасното кръстовище на ул."Д-р Тодор Стоянович" и бул."Ген.Столетов". Необходимите 100 хиляди лева ще бъдат осигурени за сметка на ремонта на бившата сграда на Бюрото по труда.

Приеха актуализацията на бюджета
netinfo
В началото на извънредната сесия общинските съветници от коалиция „БСП, ПБС и ДСХ" представиха пред журналистите текста на декларация, с която изразяват „категоричния си протест срещу цялостното поведение на председателя на Общинския съвет Тенчо Руканов, включително за недопустимия начин за водене на заседанията, отношението му към медиите". В документа е посочено, че на три поредни заседания се отлага отговора на актуални питания, отправени към кмета.