През юли театърът и операта с представления на открито
През юли театърът и операта с представления на открито / Иван Хаджийски, архив

Държавна опера-Стара Загора и Драматичният театър "Гео Милев" ще изпратят почти по идентичен начин сезон 2014/15. През юли и двете културни институции ще заложат на представленията на открито като тези на Операта ще се играят на Античния форум, театърът избира за своя сцена Лапидариумът в Регионалния исторически музей.

Първото, което Държавна опера-Стара Загора ще покаже в Античния форум е галаконцертът, посветен на 90-годишнината на Операта. Той ще се състои на 1 юли от 21,00 часа и участие в него ще вземат Калуди Калудов и Юлиян Константинов.

На 7 юли е и първата премиера на Операта на Античния форум - операта Кармен на Жорж Бизе.

Два дни по-късно на същото място ще бъде показан и спектакълът "Българи от старо време".

Последната постановка, която ще бъде показана на Античния форум през юли е "Фантомите на мюзикъла" със специалното участие на новата звезда на българската поп музика Михаела Филева. Спектакълът ще се играе на 28 юли от 21,00 часа.

Първият спектакъл на Драматичен театър "Гео Милев" на Лапидариума е "Без докачение, моля". Той ще се играе на 2 юли от 21,00 часа.

На открито, на 9 и 10 юли ще бъде игран и последния премиерен спектакъл на театъра - "Иванов" по Чехов, със специалното участие на Иван Ласкин.

Последната постановка е на 17 юли - "Смях без завеса".